Instellingen

Snowboardster Michelle Dekker officieel nog geen ticket voor Sotsji

snowboarder michelle dekker
snowboarder michelle dekker

ZOETERMEER - Snowboardster Michelle Dekker heeft officieel toch nog geen startbewijs voor de Olympische Spelen in Sotsji. Twee weken geleden werd duidelijk dat de 17-jarige Zoetermeerse op het laatste moment nog naar de Spelen zou kunnen afreizen, omdat ze aan de kwalificatie-eisen van het NOC*NSF voldeed. Maar nu blijkt dat ze op de internationale quotalijst als eerste reserve staat.

De teleurstelling was groot voor Michelle Dekker, vertelt haar vader Andre Dekker. Al twee weken is ze met haar hoofd in de wolken. Ze werkt interview na interview af  met het goede nieuws. Maar maandag hoorde ze van haar vader dat het nog niet 100 procent zeker is dat ze naar de Olympische Spelen mag. ´Ja, wat denk jij. Natuurlijk is ze teleurgesteld´, aldus vader Dekker. 

´Ik dacht ook dat het allemaal in kannen en kruiken was´, vertelt Andre Dekker. ´Maar toen ik vorige week de Nederlandse Skivereniging belde voor wat meer informatie, vertelde ze mij dat het nog niet officieel was´.

Kwalificatie

Michelle dacht twee weken geleden haar ticket al te hebben behaald. Ze haalde voor de tweede keer dit seizoen de top-16 bij een World Cup, en daarmee voldeed daarmee aan de kwalificatie-eis van sportkoepel NOC*NSF.

Maar er is ook nog een internationale quotalijst. Er mag namelijk per discipline maar een beperkt aantal atleten deelnemen. Op de slalomonderdelen, zowel de parallelslalom als de reuzenslalom, gaan er 32 vrouwen van start. Michelle staat nu op plaats 33.

Onervaren

Michelle en haar vader vragen zich af hoe het komt dat zij dit pas later te horen kregen. Volgens Wopke de Vecht van de Nederlandse Ski Vereniging weet iedereen die zich voor Olympische Spelen probeert te kwalificeren dat er naast de NOC*NSF ook een internationaal quotum is. ‘Maar Michelle is pas 17 en haar succes gaat zo snel, dat ze ook nog wat onervaren is. Het nieuws dat ze naar Sotsji zou gaan ging zo snel, dat iedereen de quotalijst vergat’.

Goed nieuws

Michelle Dekker is nu afhankelijk van afzeggingen van anderen om naar Sotsji te mogen. Volgens Wopke de Vegt is er daarover goed nieuws te melden. Hij heeft officieus gehoord van de coach van een Amerikaanse snowboardster dat die niet naar de Olympische Spelen gaat. ´En dat betekent dat Michelle dus naar plaats 32 opschuift´.