Instellingen

Spannende tijden voor Varend Corso 2015

Varend Corso Westland 1
Varend Corso Westland 1

WESTLAND - Het is onzeker of het Varend Corso volgend jaar kan door gaan. De organisatie van het jaarlijks evenement staat voor een grote uitdaging. Enkele grote sponsoren zijn afgehaakt en er moet een nieuwe hoofdsponsor gevonden worden. En nu moet de organisatie dat gat te dichten.

De organisatie wil absoluut niet op kwaliteit inboeten, maar kijkt nu alvast naar mogelijkheden om op kosten te besparen. Er wordt bijvoorbeeld gedacht om de lunchpakketten voor alle vrijwilligers minder uitgebreid te maken. Ook het afsluitingsfeest zou op een andere manier georganiseerd worden om kosten te besparen. Dat zou al zeker een paar duizenden euro’s besparen. ‘We willen het corso in tact houden, maar we hebben wel sponsors nodig.’ Zegt Jan Verheij van  de organisatie van het Varend corso.

Varend Corso 2014

Voor dit jaar gaat alles zoals gepland, maar er wordt nu al gekeken naar hoe dat het komend jaar moet.  De organisatie is nu al in gesprek met enkele  potentiele sponsors, maar daar zijn nog geen concrete afspraken gekomen.

‘Mocht de sponsoring totaal uitblijven, dan zou dat wel betekenen dat het doek valt voor het Varend Corso. Zover mag het  niet komen.’ Verheij vertrouwt erop dat het goed komt en dat het Varend Corso 2015 gewoon kan doorgaan; 'laten we allemaal de schouders eronder zetten'.