Werk aan gracht Haagse Noordwal duurder

DEN HAAG - Het werk aan de historische gracht tussen de Noordwal en de Veenkade in de Haagse binnenstad pakt zeker 8 ton duurder uit.
In totaal zijn de bouwkosten waarschijnlijk 1,8 miljoen euro hoger maar een deel van die extra kosten kan opgevangen worden uit de lopende begroting van het project. Voor 8 ton is geen dekking gevonden. De totale kosten van het project worden geschat op 24,6 miljoen euro.
Tegenvallers
In een brief aan de gemeenteraad van Den Haag schrijft wethouder Peter Smit (VVD) dat de hogere kosten onder andere komen door meer, onverwachte ondergrondse obstakels en extra noodzakelijke maatregelen om de damwanden diep genoeg te krijgen.
Smit waarschuwt in zijn brief voor mogelijk meer extra kosten. ‘Zoals gemeld staat het budget onder druk,’ schrijft hij. ‘Er zijn nauwelijks financiële reserves aanwezig om eventuele tegenslagen op te vangen. Indien nodig zal er een aanvullend budget gevraagd worden.’

Historische gracht

Aan de historische gracht wordt sinds eind 2012 gewerkt. De gracht krijgt een opknapbeurt en de bruggen worden vervangen. Ook komt onder het water een volautomatische autoberging met 160 parkeerplekken. In 2015 moet alles klaar zijn.