Instellingen

IKEA: 'Schrappen 1 euro ontbijt geen oplossing'

IKEA

DELFT - IKEA Delft is er niet meer van overtuigd dat het afschaffen van het 1 euro ontbijtje de oplossing is voor het fileprobleem. Gisteren noemde de meubelgigant het stoppen met de ontbijtservice in het weekend als één van de oplossingen voor de files die er bij drukte ontstaan in het weekend. Maar nu het bedrijf er nog eens goed over heeft nagedacht krabbelen ze terug.

IKEA Delft probeert in overleg met de gemeente en Rijkswaterstaat een goede oplossing te vinden voor het fileprobleem. Ze nemen meerdere maatregelen in strijd tegen de files. IKEA zorgt voor voldoende parkeergelegenheid, introduceert verkeersregelaars en het 1 euro ontbijt is dus van de menukaart verdwenen.

'Er moet meer gebeuren'

Vandaag zegt IKEA opeens te denken dat die maatregel helemaal geen zin heeft. ‘Wij geloven er zelf ook niet in dat het afschaffen van het euro ontbijt zal leiden tot minder verkeer naar de winkel. Er moet meer gebeuren om het fileprobleem aan te pakken en dat gaan we gezamenlijk doen’, laat de woordvoerster van IKEA Delft weten. 

Ook gemeente Delft heeft geen concrete oplossing, maar probeert wel te leren van iedere keer dat de afrit volloopt. ‘Er ligt een duidelijk draaiboek klaar waarin precies staat hoe moet worden gehandeld bij grote drukte. Dat draaiboek wordt steeds bijgesteld en verbeterd’, zegt wethouder verkeer in Delft Milène Junius.

Geen structureel plan

Het lijkt er op dat niemand een echt structureel plan heeft, want zelfs Rijkswaterstaat kan geen oplossing bedenken. ‘Als ik de oplossing had, zouden we er wat mee doen. Als IKEA zo goed blijft draaien, kunnen we niet helemaal voorkomen dat de afrit soms vol loopt’, zegt Raymund Valkhof van Rijkswaterstaat.