Instellingen

Siebel Juweliers failliet

DEN HAAG - Juweliersketen Siebel is failliet. De rechtbank in Amsterdam heeft vanmiddag het faillissement uitgesproken. Pogingen vanuit de directie om het bedrijf in afgeslankte vorm voort te zetten, bleken op korte termijn niet te realiseren. De directie heeft daarom besloten het faillissement aan te vragen.

Meer dan 100 jaar na de opening van de eerste winkel, valt vandaag het doek voor juweliersketen Siebel. Met 36 winkels door heel Nederland, een Mega Outlet in Amsterdam en een webshop is het nu failliet verklaarde Siebel Juweliers voor vrijwel iedereen bekend. Siebel telt 36 winkels, die afgelopen vrijdag al werden gesloten. De keten heeft 170 personeelsleden.

De juweliersketen voerde sinds vorig jaar het predicaat Koninklijk. De eerste juwelierszaak van de heer A. Siebel opende op 30 maart 1912 de deuren aan de Weste Wagenstraat in Rotterdam. Op 30 maart 2012 bestond Siebel Juweliers precies 100 jaar. Anno 2013 was het de grootste juweliersketen van Nederland in het midden- tot hooggeprijsde segment.

Grote merken

Siebel was naar eigen zeggen marktleider op het gebied van trouwringen en had een brede collectie horloges, sieraden en relatieringen: van klassiek tot modern. Een aantal bekende merken die Siebel Juweliers voerde zijn: Ti Sento, Pandora, Mi Moneda, Diamonde, Buddha to Buddha, Swarovski, Seiko, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Michael Kors, Guess, Raymond Weil en Frederique Constant. Daarnaast had Siebel ook een serie eigen merken: Isare by Siebel, Siebel Signature, Shape by Siebel en Rochemont.

Vorig jaar juni kondigden Siebel en juweliersgroothandel Aurum aan hun krachten te bundelen. Door het samengaan ontstond één sterke onderneming op het gebied van groot- en detailhandel in de juweliersbranche, meldde Siebel destijds.

Aurum, House of Jewels and Watches, ontwerpt, koopt en verkoopt sieraden, horloges en accessoires van diverse eigen merken. Ook verzorgt Aurum de exclusieve distributie in Nederland van diverse andere merken horloges en sieraden. Siebel Juweliers was vooral actief in de hoofdstedelijke gebieden, de partners van Aurum zijn buiten deze gebieden in de 'provincie' gevestigd.

Door de open en toegankelijke winkels en deskundig personeel is Siebel Juweliers meerdere keren bekroond door klanten als beste juweliersketen.