Zoetermeer goede plek om in op te groeien

Druk schoolplein, jongeren, schooltassen, school
Druk schoolplein, jongeren, schooltassen, school
ZOETERMEER - De gemeente Zoetermeer is een goede plek om in op te groeien. Dat blijkt uit het rapport dat studenten Pedagogiek van de Hogeschool Utrecht opstelden voor de uitreiking van de Jong Lokaal Bokaal. Zoetermeer eindigde op de derde plaats.
De studenten bezochten gemeenten door heel Nederland om te kijken welke gemeenten het meest positieve jeugdbeleid voeren. Ze spraken met vertegenwoordigers van de gemeente, professionals, maar vooral met jongeren zelf. De jury richtte zich dit jaar vooral op de voor gemeenten uitdagende en moeilijke taak om de nieuwe jeugdwet in te voeren. De Jong Lokaal Bokaal kijkt hoe gemeenten met een positieve benadering de verandering aanpakken. En hoe zij jongeren betrekken bij het vormgeven van nieuwe beleid.

Toekomst

Zoetermeer werkt hard aan een positief jeugdbeleid. In het juryrapport staat: 'Aan alle verschillende organisaties en activiteiten is te merken dat het beleid van Zoetermeer erg gericht op een goed jeugdbeleid. Wr wordt bijna overal wel gedacht aan de jongeren en de stem van de jongeren is hier dan ook erg belangrijk bij. Jongeren zijn de toekomst voor Zoetermeer en daar probeert de gemeente  dan ook het beste uit te halen'.
De Zoetermeerse wethouder Jeugd, Mariëtte van Leeuwen is tevreden met de prijs. 'Wij zijn trots op onze derde plaats. Het is niet de eerste keer dat de gemeente in de race was voor de Jong Lokaal Bokaal. Al twee keer eerder werden we genomineerd en er is een duidelijke stijgende lijn te zien'. Zoetermeer scoort volgens de jury goed op jongerenparticipatie, met onder andere de jongerenambassadeurs en het centrum voor jeugd en gezin.