Derde Dinsdag Award voor Haagse wethouder

Wethouder Den Haag Henk Kool
Wethouder Den Haag Henk Kool
DEN HAAG - De Haagse wethouder Henk Kool heeft vandaag de 3e Dinsdag Award ontvangen. De onderscheiding is een initiatief van het bedrijfsleven en de overheid en wordt jaarlijks toegekend aan de meest ondernemende persoon uit de publieke sector.
Henk Kool krijgt de prijs, omdat de wethouder Den Haag internationaal op de kaart heeft gezet en veel bedrijven met succes aan de stad weet te verbinden. Daarnaast spant hij zich vol overtuiging in om de werkloosheid terug te dringen, aldus de jury.
De 3e Dinsdag Award is uitgereikt in Amsterdam tijdens de Big Improvement Day 2014. Deze jaarlijks terugkerende dag is bedoeld om een brug te slaan tussen bedrijfsleven en overheid en staat in het teken van ondernemerschap, positivisme en creativiteit. Wethouder Henk Kool: 'Ik ben vereerd met de prijs en zie deze als blijk van waardering voor mijn inspanningen om Den Haag verder vooruit te helpen.'
Andere genomineerden voor de 3e Dinsdag Award waren minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert, Leon van Halder (secretaris-generaal van volksgezondheid, welzijn en sport) en Korrie Louwes (wethouder arbeidsmarkt, hoger onderwijs, innovatie en participatie Rotterdam). PvdA-leider Diederik Samsom won de prijs vorig jaar.