Instellingen

Prinses Laurentien leest voor in Delft

DELFT - Basisschool De Horizon in Delft krijgt woensdagochtend hoog bezoek. Prinses Laurentien komt voorlezen uit het prentenboek 'Krrrr...okodil!'. De prinses is een van de bekende Nederlanders die op kinderdagverblijven, crèches, basisscholen en openbare bibliotheken hun opwachting maken tijdens het nationale voorleesontbijt.

Het ontbijt is de aftrap van de Nationale Voorleesdagen, een jaarlijks terugkerende campagne van de CPNB en de Stichting Lezen om voorlezen te stimuleren voor kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Elders in het land duiken onder anderen Kees van Kooten, Hadewych Minis, burgemeester Aboutaleb van Rotterdam en Ben Saunders in Krrrr...okodil!.

Het boek is geschreven door Catherine Rayner en door een jury van jeugdbibliothecarissen uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar.

Activiteiten

Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseren scholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en boekwinkels allerlei activiteiten die met voorlezen te maken hebben. Zo leest presentator Dennis Weening om 9.00 uur voor in de bibliotheek in Den Haag. De campagne, die dit jaar voor de elfde keer is, duurt tot en met 1 februari.