Directeur Avery Dennison over massaontslag: Het zijn trieste dagen

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - 'Het zijn trieste dagen voor mij en het personeel.' Dat zegt directeur personeelszaken Frank Veltkamp van Avery Dennison in Hazerswoude-Rijndijk. Bij het bedrijf worden 186 medewerkers ontslagen.
Het Amerikaanse bedrijf gaat de productie in Hazerswoude-Rijndijk verplaatsen naar Duitsland. ‘De economische crisis en concurrentie van goedkopere producten dwingen ons om maatregelen te nemen’, zegt Veltkamp tegen Omroep West.
Het bedrijf - dat zelfklevende labels en verpakkingsmaterialen maakt - laat weten dat de productielocatie in Alphen aan den Rijn blijft bestaan. De vestiging van Avery Dennison in Hazerswoude-Rijndijk gaat samen met de vestiging in het Duitse Schwelm om kosten te besparen. In 2015 moet de hele productie zijn verplaatst.
'Ingeslagen als een bom'
De medewerkers zijn dinsdag geïnformeerd over de verplaatsing. 'Het nieuws is ingeslagen als een bom', laat één van hen woensdagochtend weten. In Nederland werken zo'n zeshonderd mensen bij het verpakkingsbedrijf. Het Europese hoofdkantoor zit in Leiden en verhuist halverwege dit jaar naar het Bio Science Park in Oegstgeest.