Drie keer is scheepsrecht voor Wassenaars raadslid Van de Velde

Gemeentehuis De Paauw Wassenaar
Gemeentehuis De Paauw Wassenaar
WASSENAAR - Het viel voor het Wassenaarse gemeenteraadslid Mary-Jo van de Velde nog niet mee om ontslag te nemen. Haar ontslagbrieven waren niet rechtsgeldig of verkeerd geadresseerd. Pas na drie pogingen is haar ontslagprocedure in gang gezet. De installatie van oud-wethouder Fred Sanders moest hierdoor maandagavond worden uitgesteld.
Sanders neemt de plek in van Mary-Jo van de Velde die enkele weken geleden bekendmaakte dat zij uit de raad stapt. Van de Velde speelde een prominente rol in de Wassenaarse seksrel waarbij toenmalig wethouder Henk de Greef tijdens een borrel na een raadsvergadering seksueel getinte opmerkingen zou hebben gemaakt. Zelf ontkent De Greef.

Verkeerd adres

Maar het ontslag van Van de Velde bleek ingewikkelder dan gedacht. Haar eerste ontslagbrief stuurde ze per mail maar dat is tegen de regels omdat een handtekening noodzakelijk is. De tweede brief stuurde ze per post en aangetekend maar die kwam nooit aan bij de gemeente omdat Van de Velde deze verkeerd geadresseerd had.
Inmiddels ligt er wel een juiste ontslagbrief en kan Sanders bij de volgende raadsvergadering op 10 februari voor D66 geïnstalleerd worden. De zetel van Van de Velde gaat naar D66 omdat zij eerder voor deze partij in de gemeenteraad zat maar later overstapte naar Wat Wassenaar Wil. Nu zij opstapt, krijgt Sanders haar zetel.