Concurrentie ADO versterkt zich in strijd tegen degradatie

DEN HAAG - De concurrenten van ADO Den Haag grijpen de huidige transferperiode aan om zich voor de rest van het seizoen te versterken.
Zo heeft de huidige nummer 17, NEC, zich versterkt met twee spelers. Geoffrey Castillion en Danzell Gravenberch worden beide voor de rest van het seizoen gehuurd van Ajax. De ploeg uit Nijmegen was afgelopen weekend met 3-1 te sterk voor ADO Den Haag.
RKC Waalwijk heeft zich verzekerd van aanvaller Daniel de Ridder. De nummer 15 uit de Eredivisie had de voormalig jeugdinternational al enkele dagen op proef. De Ridder moet voor meer aanvallende impulsen zorgen.
Ook SC Cambuur, momenteel terug te vinden op plek nummer 14, heeft zich geroerd op de transfermarkt. De ploeg uit het noorden trok aanvaller Bartholomew Ogbeche aan. De 29-jarige Afrikaanse spits heeft een rijk verleden. Ogbeche speelde eerder voor clubs als Paris Saint-Germain en Middlesbrough. In 2002 was hij met Nigeria actief op het WK in Japan en Zuid-Korea. Verder verzekerde Cambuur zich van oud-ADO-speler Paul Mulders en huurde het aanvaller Elvis Manu van Feyenoord.
ADO Den Haag oriënteert zich momenteel ook op de transfermarkt. De ploeg van Maurice Steijn had interesse in AZ-speler Donny Gorter, maar de speler heeft aangegeven voor zijn kans in Alkmaar te willen gaan. Ook wordt de Haagse club gelinkt aan NAC-aanvaller Anthony Lurling.
De transfermarkt sluit vrijdag 31 januari.

Stand eredivisie:

14. SC Cambuur 19 – 19
15. RKC Waalwijk 19 – 19
16. Roda JC 19 – 19
17. NEC 19 – 18
18. ADO Den Haag 19 - 17