Instellingen

Leidinggevende Tristan moet getuigen over schietdrama

Schietdrama ridderhof
Schietdrama ridderhof

ALPHEN AAN DEN RIJN - Voor de rechtbank in Den Haag wordt dinsdag de voormalige leidinggevende van Tristan van der Vlis gehoord. Hij wordt gehoord in voorbereiding op een mogelijke civiele procedure. Slachtoffers van het schietdrama in Alphen aan den Rijn willen schade verhalen.

In voorbereiding op de zaak zijn al verschillende getuigen gehoord. Meest in het oog sprongen de verhoren van de vader van Tristan van der Vlis en de moeder van Tristan. Verder kwamen in de afgelopen maanden onder meer de voorzitter van zijn schietvereniging en de wapenhandelaar voor de rechter.

Door getuigen te horen proberen de slachtoffers te achterhalen of er fouten zijn gemaakt en of iemand wist van de plannen van Tristan van der Vlis om in winkelcentrum Ridderhof een bloedbad aan te richten. Als de verhoren achter de rug zijn wordt bepaald of ze schade willen verhalen.

Verhoor psychiater nog onduidelijk

Of de psychiater en psychiatrisch verpleger van Tristan van der Vlis ook worden opgeroepen voor verhoor, is nog niet duidelijk. Daarover heeft advocaat Lalji namens de slachtoffers nog geen besluit genomen. De rechter besloot eerder dat de psychiater en psychiatrisch verpleger zich mogen beroepen op hun verschoningsrecht. Als ze worden opgeroepen, hoeven ze dus niks te zeggen.

Tristan van der Vlis schoot op zaterdag 9 april 2011 om zich heen in winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan den Rijn. Zes mensen kwamen om het leven en zeventien raakten er gewond. Uiteindelijk pleegde hij in het winkelcentrum zelfmoord.