Instellingen

Ongeluk in Wateringen: ‘Je kon erop wachten, het is een gevaarlijke plek’

WATERINGEN - ‘De plek is gevaarlijk. De overstekende mensen letten niet goed op’, zeggen buurtbewoners tegen Omroep West. Dinsdagavond kwam een 61-jarige Marokkaanse vrouw op de Poeldijkseweg in Wateringen om het leven. Ze was met haar man aan het wandelen, hand in hand.

Volgens buurtbewoners kon je erop wachten, want in de tunnel wordt hard gereden, ‘Je mag hier eigenlijk 60 kilometer per uur. Maar er wordt ook wel 80 of 90 gereden.’ Maar het grootste probleem zijn de mensen die aan het einde van de tunnel de weg oversteken. ‘Dat is een geliefde plek, omdat het de kortste weg is’, zeggen de geschrokken buurtbewoners. Er is geen zebrapad of stoplicht en dat levert gevaarlijke situaties op: ‘Dan zie je mensen heen en weer kijken, zal ik gaan, zal ik niet gaan. En dan gaan ze en dan denk je, die heeft het maar net gered’.

Een buurtbewoner heeft de bestuurster van de auto na het ongeluk opgevangen. ‘Ze was zo geschrokken, en ze kon zich niet eens meer herinneren of ze had geremd. Maar dat had ze zeker. Dat zie je aan de sporen op de weg.’ Het moment van het ongeluk kan ze zich nog wel goed herinneren volgens de buurtbewoner. Ze zei: ‘Ik kwam aanrijden, en dan steekt ze plots de weg over. Het was gelijk raak’.

Veel buurtbewoners vinden dat de gemeente de gevaarlijke plek moet aanpakken: ‘Waarom wordt er pas actie ondernomen na een dodelijk ongeluk? Ze zouden een hek moeten plaatsen zodat je daar niet meer kunt oversteken’. Het ongeluk laat de buurtbewoners voorlopig niet meer los: ‘Gisteravond en vanochtend, het speelt constant door je hoofd. Laat staan dat je de bestuurder van de auto bent, dan ben je echt overstuur.’