Instellingen

Landelijk ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid bezoekt Haags stagehuis

werkloos
werkloos

DEN HAAG - Mirjam Sterk, de landelijk ambassadeur jeugdwerkloosheid heeft vanochtend een bezoek gebracht aan het stagehuis in de Haagse Schilderswijk. Daar sprak ze met initiatiefnemers en met de Haagse ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid, Jane Kuldip Singh.

Het Stagehuis Schilderswijk wordt gerund door Nol Breebaart en Willem Giezeman. Het duo is erg blij met het bezoek ‘We vinden het erg fijn dat wij ons concept en onze manier van werken kunnen vertellen.’ 

In het huis kunnen jongeren uit de buurt langskomen die een stageplek zoeken. Samen wordt er dan gekeken naar een passende stage. Er wordt in de buurt gezocht naar initiatieven die daarop aansluiten. ‘Het unieke is de manier waarop ze jongeren begeleiden en dat het ook niet ophoudt als ze klaar zijn met stage.’ zegt Mirjam Sterk. Zodra de stage is afgelopen blijven de jongeren nog onder begeleiding.

Ook de Haagse ambassadeur is erg blij met het project. ‘Het is belangrijk dat er juist in de Schilderswijk een stagehuis is. Omdat je de mensen bij elkaar brengt, je weet waar de kansen liggen in je wijk en het wordt ook door de wijkbewoners zelf gedaan’.