Instellingen

Hockeyers moeten tegen Duitsland op WK

hockey halve finale india nederland australie
hockey halve finale india nederland australie

DEN HAAG - De Nederlandse hockeyers spelen op het WK in Den Haag in groep B onder meer tegen Duitsland. De ploeg van bondscoach Paul van Ass werd verder gekoppeld aan Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, Argentinië en Zuid-Afrika.

De andere groep bestaat uit titelverdediger Australië, Engeland, India, Spanje, Maleisië en België, de ploeg van de Nederlandse bondscoach Marc Lammers. Dat maakte de internationale hockeyfederatie FIH woensdag bekend.

Oranje won vorige week in India de eerste editie van de Hockey World League. Het team van Van Ass versloeg toen in de knock-outfase achtereenvolgens olympisch kampioen Duitsland (2-1) en wereldkampioen Australië (4-3), alvorens het in de finale glorieerde tegen Nieuw-Zeeland (7-2).

De FIH heeft de nieuwste wereldranglijst, die maandag is uitgekomen, gebruikt om de groepsindeling voor het WK te maken. Australië staat weer bovenaan, gevolgd door Duitsland en Nederland. Lammers is met België de nummer 5.

Komende vrijdag wordt in Den Haag het speelschema voor het WK gepresenteerd. Het mondiale titeltoernooi, voor zowel de mannen als de vrouwen, begint op 31 mei en duurt 2 weken. Omroep West is mediapartner van het evenement. De wedstrijden, die worden gespeeld in het Kyocera-stadion, zijn live te zien op TV West.