Instellingen

Aanhoudingen in groot drugsonderzoek

DEN HAAG - De Regionale Recherche heeft woensdagochtend zes mensen aangehouden in een grootschalig drugsonderzoek. De verdachten komen onder anderen uit Zoetermeer, Honselersdijk en ’s-Gravenzande.

Bij de actie werd er een groot amfetaminelaboratorium ontdekt in Montfoort. Later op de ochtend troffen agenten op een locatie in ‘s-Gravenzande grondstoffen aan voor het maken van drugs. Daarnaast werd er 50 kilo amfetamine, vuurwapens en een groot geldbedrag in beslaggenomen

Signalen grootschalige drugsproductie

De recherche startte eind 2013 een onderzoek na signalen over grootschalige drugsproductie in de regio. Het onderzoek richtte zich al snel op een 43-jarige Zoetermeerder waarvan vermoedens bestonden dat hij betrokken was.

De man werd woensdagochtend thuis aangehouden. Daarnaast hield het team onder meer in Rotterdam, Montfoort, Honselersdijk en ’s-Gravenzande verdachten aan. In de huizen zijn zoekingen gedaan. Alle verdachten in de leeftijd van 40 tot 66 jaar zitten vast voor verhoor. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.