Instellingen

Vertrek stickerfabriek Avery Dennison komt als complete verrassing

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Geschrokken reacties in Hazerswoude-Rijndijk, op het aangekondigde vertrek van stickerfabriek Avery Dennison. 186 werknemers hebben te horen gekregen dat ze worden ontslagen, want de fabriek gaat de activiteiten verplaatsen naar Duitsland.

De medewerkers zijn dinsdag geïnformeerd over de verplaatsing. 'Het nieuws is ingeslagen als een bom', laat één van hen woensdagochtend weten. Ook omwonenden hebben het aanstaande vertrek niet zien aankomen.

'Het zijn trieste dagen voor mij en het personeel.' Dat zegt directeur personeelszaken Frank Veltkamp van Avery Dennison in Hazerswoude-Rijndijk. ‘De economische crisis en concurrentie van goedkopere producten dwingen ons om maatregelen te nemen’, zegt Veltkamp tegen Omroep West.

Het bedrijf - dat zelfklevende labels en verpakkingsmaterialen maakt - laat weten dat de productielocatie in Alphen aan den Rijn blijft bestaan. De vestiging van Avery Dennison in Hazerswoude-Rijndijk gaat samen met de vestiging in het Duitse Schwelm om kosten te besparen. In 2015 moet de hele productie zijn verplaatst.

In Nederland werken zo'n zeshonderd mensen bij het verpakkingsbedrijf. Het Europese hoofdkantoor zit in Leiden en verhuist halverwege dit jaar naar het Bio Science Park in Oegstgeest.