De Mos: Bekende Hagenaars duwen ons naar winst zonder dat we uit elkaar vallen

DEN HAAG - ‘We halen vijf tot tien zetels en we gaan zeker niet uit elkaar vallen’. Dat zei lijsttrekker Richard de Mos van Groep de Mos/de Ouderen Partij Den Haag, bij de presentatie van het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst in het schaatscentrum De Uithof.
In totaal staan 35 kandidaten op de lijst van de Groep de Mos/OPD. Een aantal bekende Hagenaars is lijstduwer. Daaronder ondernemer John van Zweden, die ook een deel van de voetbalclub Swansea City bezit. Hij gaf meteen al aan geen tijd te hebben voor de gemeenteraad.

De Uithof

Op plaats 33 staat  Uithof-directeur Eugène de la Croix . Al eerder was bekend geworden dat hij lijstduwer zou worden. Volgens de Groep de Mos/OPD doet de gemeente Den Haag niet genoeg om het topsportcentrum vooruit te helpen. Zanger John Medley staat op 30.
Arina van der Zwan, voormalig raadslid van de Politieke Partij Scheveningen staat op plaats 10. Zij verscheen tijdens de presentatie in klederdracht. De Haagse stadsdichter en poelier Victor Meijer staat op plaats 6.
De Mos had el eerder in een 10-puntenplan aangegeven wat hij met Den Haag wil. Tijdens de presentatie benadrukte hij zich vooral te willen inzetten voor armoedebestrijding. De Mos is er zeker van dat hij veel zetels gaat halen, 5 tot 10.

Geen ruzie

Hij verwacht een goede samenwerking binnen de fractie. ‘We zijn een hechte vriendenclub en we gaan niet uit elkaar vallen’, verwijzend naar de PVV waar de Mos het tijdens de vorige raadsperiode voor gezien hield.