Gouwenaar aangehouden voor bedreiging Rotterdamse burgemeester Aboutaleb

Burgemeester Aboutaleb
Burgemeester Aboutaleb © ANP
DEN HAAG - In een psychiatrische kliniek in Assen is woensdagavond een 32-jarige man uit Gouda aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dinsdagavond bedreigingen te hebben geuit in de richting van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Dat liet de politie weten.
Dinsdagavond werd extra bewaking ingesteld bij het huis van de burgemeester nadat een dreiging bij de politie was binnengekomen die 'uiterst serieus' werd genomen. De melding bleek afkomstig uit de kliniek in Assen, waarna het onderzoek naar de man leidde. Het is nog onduidelijk wat het motief voor de dreigementen was.
De man verbleef in de kliniek op bevel van de rechtbank. Waarom de rechtbank hem daarheen had gestuurd, kon een woordvoerster van de politie niet zeggen.
De politie had eerder op woensdag al gezegd dat de bedreiging vermoedelijk afkomstig was van een persoon met een psychiatrische achtergrond die buiten de Rotterdamse regio zou wonen. Ook werd daaraan toegevoegd dat de bedreiging van de burgemeester niet uit 'de voetbalhoek' kwam.