Kinderen gewond door heet frituurvet in Leidschendam

LEIDSCHENDAM - Twee kinderen en hun begeleider zijn woensdag in Leidschendam gewond geraakt door heet frituurvet. Dat gebeurde in wijk- en dienstencentrum De Plint aan de Prins Frederiklaan. Eerder meldde de politie dat het zou gaan om een kinderdagverblijf.
De man wilde het frituurvet vervangen en vroeg een jongetje van 11 hem te helpen. Het kind stootte het hete vet per ongeluk om en kreeg het over zijn voet. Zijn 9-jarige vriendje wilde hem helpen, maar viel met zijn lichaam in het frituurvet.
Het gevallen slachtoffertje is met eerste-, tweede- en derdegraads brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. De 30-jarige begeleider is ook met brandwonden in het ziekenhuis opgenomen. Het 11-jarige jongetje kon in de ambulance aan zijn voet worden behandeld.

Afkoelen

De politie benadrukt frituurvet nooit te vervangen waar kinderen bij zijn. Ook moet vet of olie al behoorlijk zijn afgekoeld. Het advies is om oud frituurvet terug te gieten in de lege fles waar het uit is gekomen. Ook een leeg melkpak kan gebruikt worden.