Instellingen

Ondanks nachtkijkers laat vermiste hond Tom zich niet vangen

RIJNSBURG - Honderd vrijwilligers blijven in het duingebied nabij Rijnsburg zoeken naar de vermiste labrador Tom. Met nachtkijkers hopen zij een glimp te kunnen opvangen van de zwarte viervoeter.

Eerdere zoektochten in  het duingebied hebben niets opgeleverd, ook al zochten heel veel mensen mee. Toch zijn de eigenaren ervan overtuigd dat hun hond in het duingebied zit. De duinwachter en medewerkers van drinkwaterbedrijf Dunea helpen mee zoeken. Zij kunnen door zichtbare veranderingen in de duinen de mogelijke slaapplaats van de hond vaststellen. 

De baasjes vragen mensen terughoudend te zijn in hun zoektocht naar Tom in het duingebied.  Ze zijn bang dat de hond zich door de drukte verstopt, hij laat zich nog niet vangen door mensen.

In paniek weggerend

De familie Van der Plas kreeg eerder ook hulp van onder meer de gemeente Katwijk die via Twitter opriep om naar Tom uit te kijken. De hond raakte zoek nadat hij het Additioneel Kanaal in Rijnsburg was ingesprongen. Martine van der Plas dook hem nog achterna, maar raakte de hond kwijt. Tom klom op het droge, maar is sindsdien spoorloos.

Energieke labrador

Volgens zijn baasjes is Tom een energieke hond: 'Hij kan gemakkelijk dertig kilometer per dag afleggen en is de dag van de verdwijning waarschijnlijk in paniek weggerend omdat hij mijn vrouw niet meer zag', zegt Frits van der Plas. Tom is een zwarte labrador, met een grijs sikje en hij droeg bij de verdwijning een rood tuigje.

Heb je de hond gezien? Dan kun je bellen naar: 06-24100061.