Feyenoord-fans slaan alle ruiten uit café pro-Ajax kroegbaas

DELFT - Zich Feyenoord-supporters noemende mensen hebben woensdagavond van café De Clipper in Delft alle ruiten eruit geslagen.
De kroegbaas zou zich, samen met andere gasten, te zeer als een Ajax-fan hebben opgesteld. Dat melden getuigen van de gebeurtenissen aan Omroep West.
Op de beelden van na het incident is een enorme ravage te zien. Zowel binnen als buiten de kroeg aan de Markt in Delft zijn flinke vernielingen aangebracht.

Kwartfinale KNVB-beker

Circa vijftien fans brachten een bezoek aan De Clipper op de avond dat Ajax en Feyenoord elkaar troffen in de kwartfinale van de KNVB-bekerstrijd.
De politie kwam af op een melding over een vechtpartij. Bij aankomst van de politie waren de ruziemakers al weg. Een persoon meldde aan de politie dat hij geslagen was. Hij zou aangifte gaan doen.

Gesneuvelde ruiten

De agenten stelden vast dat de ruiten van de kroeg waren ingegooid. Volgens getuigen is dat onder meer gebeurd omdat bezoekers bierglazen tegen de ramen gooiden. Ook ramen van het woonhuis van de kroegbaas, dat boven het café ligt, werden ingegooid.
De eigenaar van de kroeg heeft nog geen aangifte gedaan. Hij wilde verder geen toelichting geven.
Kooplieden op de Markt in Delft meldden donderdagochtend dat verschillende kramen eveneens schade hebben opgelopen.