Instellingen

Minister Jet Bussemaker in Klassiek op West

Aad de Been
Aad de Been

DEN HAAG - Minister Jet Bussemaker reikt de prijzen uit aan de winnaars van het Nederlandse Vioolconcours Iordens. Het slotconcert van dit concours is zondag tussen 19.00 en 21.00 uur te horen in het radio West programma Klassiek op West.

Het Iordens Vioolconcours is voor jonge violisten van 6 tot en met 14 jaar. Doel is om de jonge violisten te stimuleren plezier in het vioolspelen te hebben en te houden.
Het concert wordt geopend door alle 75 deelnemers samen. Zij spelen in een groot violistenorkest onder leiding van Mikhail Zemtsov, 'Music minus one or more' van Guus Janssen, met de componist aan de vleugel.

Minister Jet Bussemaker

Voorafgaand aan dit concert praat Klassiek op West-presentator Aad de Been met voormalig winnares Isobel Warmelink, concours directeur Lonneke de Regt en minister Jet Bussemaker. Zij praten over hoe het is om viooltalent te zijn en hoe dat talent te ontwikkelen is. Het gesprek gaat ook over het spelen op concoursen en de persoonlijke muzikale voorkeur van de gasten.

Klassiek op West wordt zondagochtend 2 februari herhaald van 07.00 tot 09.00 uur.
De opnames van Klassiek op West en een koffieconcert bijwonen kan, de kosten hiervoor zijn € 6,00. Kijk hier voor meer info.