ANWB-topman Guido van Woerkom stopt ermee

DEN HAAG - De hoofddirecteur van de ANWB stopt ermee. Guido van Woerkom legt zijn werk neer op 1 augustus. Hij is dan 15 jaar de baas geweest.
Guido van Woerkom is sinds augustus 1999 hoofddirecteur bij de ANWB. Aanleiding voor zijn vertrek is onder meer de bestuurlijke veranderingen die de organisatie  wil doorvoeren. Van Woerkom vindt het niet voor de hand liggen om bij die veranderingen een hoofdrol te spelen en een paar jaar later te vertrekken. Bovendien wil hij de mijlpaal van vijftien jaar aangrijpen om in de periode tussen augustus 2014 en het einde van zijn werkzame leven nog een nieuwe uitdaging aan te gaan.
De raad van commissarissen van de ANWB heeft het voornemen uitgesproken om Frits van Bruggen te benoemen als opvolger van Guido van Woerkom. Van Bruggen is sinds augustus 2010 lid van de hoofddirectie met de portefeuille Hulpverlening en Verzekeren als aandachtsgebied.
Druk bezet man
Guido van Woerkom was niet alleen maar betrokken bij de ANWB. Zo vervult hij tal van nevenfuncties, waaronder die van voorzitter van de Hotelschool Den Haag, en van de Amsterdamse woningcorporatie Ymere. Daarnaast is hij ook vicevoorzitter van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) en penningmeester van Nederland Schoon .