Voedselbank Den Haag met dierenvoeding, kleding en medische post

DEN HAAG - Den Haag heeft er weer een nieuw uitgiftepunt van de voedselbank bij, aan het Westhovenplein in Moerwijk. Wethouder Norder verrichtte donderdag de opening. Bijzonder aan dit uitgiftepunt is dat er niet alleen eten wordt verstrekt.
Ook kleding en dierenvoeding horen tot het, nog kleine, assortiment. Daarnaast komt er in het gebouw van de Wijkorganisatie Moerwijk ook een kleine medische post waar mensen zich lichamelijk kunnen laten onderzoeken. Deze is bedoeld voor mensen die met kleine dingen niet naar de huisarts willen om zo geld uit te sparen.
Reden voor een feestje is de opening eigenlijk niet, beseft ook Greetje Beumer van de Wijkorganisatie Moerwijk. ‘Het is heel treurig, maar wel nodig. Moerwijk is één van de armste wijken van Escamp,’ aldus Beumer. De voedselbank begint met pakketten voor negen gezinnen, maar Beumer verwacht dat dat aantal zal stijgen.

Dierenvoedselbank blijkt ook nodig

Ook voor dierenvoeding kunnen mensen terecht. Een huisdier wegdoen bij geldgebrek lijkt voor veel mensen moeilijk, constateert Geertje Knechting van dierenopvang Het Knagertje, ook in Moerwijk: ‘ Een dier wegdoen kost ook geld, en als mensen hun dier kunnen behouden blijven ze daar vrolijker van. Op deze manier is iedereen daarmee geholpen.’
Voor de dierenvoeding is de voedselbank afhankelijk van gulle gevers die bereid zijn bij hun dagelijkse boodschappen wat extra te kopen en te doneren.