Instellingen

Toch weer problemen bij RandstadRail na vervanging wisselstellers

Man valt ongelukkig in de Randstadrail bij Zoetermeer
Man valt ongelukkig in de Randstadrail bij Zoetermeer

DEN HAAG - De wissel bij het Forepark in de Haagse wijk Leidschenveen, die al jaren voor problemen zorgt bij RandstadRail en daarom in december juist een nieuw onderdeel kreeg, heeft donderdag het tramverkeer toch weer flink in de war geschopt.

Een woordvoerster van vervoersbedrijf HTM bevestigt tegenover Omroep West dat de wissel een nieuwe wisselsteller heeft gekregen. Dat onderdeel zet de wissel om. Het is echter nog niet duidelijk of het nieuwe onderdeel voor de problemen zorgt.

Flinke kostenpost

In totaal werden bij het Forepark en op het traject in Zoetermeer 33 wisselstellers vervangen, een investering van in totaal 1,5 miljoen euro, betaald door Stadsgewest Haaglanden en de HTM. Bedoeling van de operatie was juist om het aantal storingen flink terug te dringen.

Bij vier wissels konden de onderdelen niet meteen worden vervangen omdat daar meer maatwerk nodig bleek om tot een goede oplossing te komen.

Vertragingen van bijna een uur

De HTM zegt de overlast voor de reizigers ‘uitermate vervelend’ te vinden. Donderdagochtend kregen passagiers te maken met vertragingen tot 55 minuten.

Al eerder deze week kampten de reizigers met vertragingen door storingen in het beveiligingssysteem van Randstadrail 3 en 4.