Instellingen

Vliettunnel in Leidschendam weer tijdelijk dicht na lekkage

Asfalt
Asfalt

LEIDSCHENDAM - De Vliettunnel in Leidschendam gaat in de nacht van zaterdag op zondag dicht vanwege reparatiewerkzaamheden. In de tunnel, die deel uitmaakt van het Sijtwendetracé, is opnieuw een lekkage in het wegdek ontstaan.

Door een voeg in het asfalt komt water omhoog. Dat gebeurde eerder ook al in 2012 en 2013.

Sinds maandag geldt in de tunnel een snelheidsbeperking, er mag maar 50 kilometer per uur worden gereden in plaats van 70 kilometer per uur. Ook zijn er waarschuwingsborden geplaatst.

'Niets mis met constructie'

Ondanks eerdere problemen met het wegdek in de tunnel, is er volgens Rijkswaterstaat niets mis met de constructie. 'De tunnel voldoet aan alle gestelde bouweisen', aldus een woordvoerster. 'Zo'n situatie komt vaker voor op plekken waar het grondwater hoog staat en is niet helemaal te voorkomen.'

De Vliettunnel gaat dicht van zaterdagavond 21.30 uur tot zondagochtend 9.00 uur in de richting van de A4 naar Wassenaar. Rijkswaterstaat stelt een omleiding in. Een specialistisch bedrijf gaat de voeg repareren.

De Vliettunnel is onderdeel van het Sijtwendetracé, dat verder nog bestaat uit de Parktunnel en de Vliettunnel. Dit tunnelstelsel verbindt de A4 met de N44/A44 in de gemeente Leidschendam-Voorburg.