Den Haag stelt 2,2 miljoen euro beschikbaar voor grote evenementen

© Festival Classique
DEN HAAG - Grote evenementen in Den Haag krijgen dit jaar 2,2 miljoen euro van de gemeente. Het geld moet verdeeld worden onder 24 evenementen, waaronder de ABN AMRO CPC Loop, Life I Live en Festival Classique.
Wethouder Marjolein de Jong van Cultuur steunt de evenementen omdat ze ervoor zorgen dat Den Haag een prettige stad is om in te wonen en te werken. Daarnaast zorgen de evenementen volgens de wethouder ook voor veel inkomsten voor ondernemers en bedrijven.
De Jong: 'Den Haag is echt een evenementenstad. Elk jaar zijn er weer een heleboel toonaangevende evenementen in de stad waar niet alleen de Haagse inwoners maar ook bezoekers van heinde en verre van genieten. Zo kunnen we ook het komend jaar weer naar Parkpop, het Tong Tong Festival en natuurlijk het Internationale Vuurwerkfestival Scheveningen.'
Ook kleine evenementen profiteren dit jaar van de gemeente. Het promotiefonds, dat kleinschalige evenementen ondersteunt, mag dit jaar 25.000 euro extra uitdelen. Het Promotiefonds zorgt ervoor dat de kleine evenementen, zoals het Zeeheldenfestival en Jazz in de Gracht, kunnen groeien.