Instellingen

Raadslid Arnoud van Doorn staat volgende week voor de rechter

Arnoud van Doorn
Arnoud van Doorn

DEN HAAG - Gemeenteraadslid Arnoud van Doorn staat volgende week vrijdag voor de rechter. Hij moet zich verantwoorden voor het lekken van geheime raadsstukken. Ook de journalist van het AD die de stukken van Van Doorn kreeg, moet voorkomen.

De gelekte stukken gingen over de mogelijke aankoop van het Word Forum door de gemeente Den Haag. Op basis van de geheime stukken schreef de journalist van het AD een artikel. Arnoud van Doorn had de journalist zijn sleutel van zijn fractiekamer in het gemeentehuis gegeven en hem verteld waar de stukken lagen.

De politie kwam het lek op het spoor omdat van Doorn telefonisch werd afgeluisterd vanwege een andere strafzaak. Het raadslid zou softdrugs verhandelen aan minderjarigen. Toen van Doorn werd aangehouden, vond de politie ook een alarmpistool in zijn woning.

Geen spijt van actie

Over het lekken van de vertrouwelijke documenten zei Van Doorn in een interview op Omroep West dat hij wel wist dat het niet mocht, maar dacht dat er geen juridische gevolgen aan zaten. Het Raadslid liet toen weten geen spijt te hebben van zijn actie, maar bood wel zijn excuses aan: 'Ik heb het vertrouwen van de burgemeester en mijn collega's geschaad. Excuses daarvoor. Het is iets impulsiefs geweest.'

Ten tijde van de aanhouding was Van Doorn actief als zelfstandig Raadslid, nadat hij uit de PVV was gestapt. Kort na de arrestatie bekeerde het raadslid zicht tot de Islam en sloot zich aan bij de moslimpartij Partij van de Eenheid