Automobilist probeert agenten aan te rijden

Politielogo
Politielogo
REGIO - Delft - Politieagenten hebben vannacht op de Oostpoortweg in Delft drie inzittenden van een auto aangehouden die dreigden op agenten in te rijden.
Politieagenten in een onopvallend politievoertuig zagen op de A4 een auto rijden waarvan de uitlaat los zat en bijna het wegdek raakte. Nadat de bestuurder een teken had gekregen om het politieauto te volgen, minderde de automobilist vaart en ging hij op de vluchtstrook rijden. De bestuurder haalde vervolgens rechts een vrachtauto in en nam op het laatste moment een afslag. Hierop reed hij op de Oostpoortweg door een rood stoplicht.

Aanhouding

De bestuurder ging met zijn auto een grasveld op en keerde daar. Politieagenten die inmiddels waren uitgestapt zagen dat de bestuurder met zijn auto richting agenten wilde rijden. De agenten trokken hierop hun vuurwapen. De bestuurder, een 26-jarige Hagenaar en de twee inzittenden, een 27-jarige man uit Delft en een 28-jarige Hagenaar, werden gelijk ingerekend.
De 28-jarige Hagenaar bedreigde op het politiebureau ook nog enkele politieagenten.HIj bleek te veel te hebben gedronken. De Delftenaarkon na verhoor vertrekken. De andere twee verdachten zitten nog vast.