Eetcafé Ancee blijft voorlopig open

DEN HAAG - De sluiting voor zes maanden van eetcafé Ancee in Kijkduin is door de gemeente Den Haag opgeschort.
De bedrijfsleider van de horecagelegenheid had beroep aangetekend tegen de beslissing van de gemeente. Die wil nu eerst de uitspraak van de voorzieningenrechter afwachten.
Het café moest eigenlijk vanaf vandaag zes maanden dicht omdat een 'Sweet-16-party' daar in december vorig jaar uit de hand liep. Volgens bedrijfsleider  Mascha van Weelden van Ancee is de sluiting van zes maanden buiten proporties.

Politie belaagd

De politie wilde in de nacht van 21 op 22 december vorig jaar in de horecagelegenheid ingrijpen op een verjaardagsfeestje. Daarbij werden ze belaagd met barkrukken, glazen en andere voorwerpen. Bij het ontruimen van de horecagelegenheid brak een agent zijn hand.
Van Weelden is blij met de opschorting maar spreekt ook van een chaotische situatie. 'Ik heb net gehoord dat ik voorlopig open kan blijven. Ik moet nu snel naar de groothandel en roosters maken.
Toch wil de bedrijfsleider nog niet te vroeg juichen: 'Het is voorlopig even een uitstel. Naar verwachting doet de rechter binnen twee weken uitspraak. Dan weten we echt meer.'