Hogeschool Leiden zoekt bedrijven om samen Turkse markt te veroveren

LEIDEN - Hogeschool Leiden is op zoek naar ondernemers die de Turkse markt willen veroveren. Studenten van de opleiding Commerciële Economie willen deze bedrijven een handje helpen door voor hun product de Turkse markt te verkennen.
Als studieopdracht onderzoeken de studenten zeven weken lang de Turkse markt voor een product of dienst van een startende ondernemer of een Nederlands bedrijf dat zich in Turkije wil vestigen. Hierna krijgt het bedrijf een rapport met marktverkenning of exportplan. Het kost de onderneming niets, behalve de begeleiding van de studenten.

Opdrachtgevers gezocht

Op 10 februari start er een nieuwe ronde voor dit project. Hogeschool Leiden kan nog opdrachten gebruiken. ‘Het moeten opdrachten zijn van Nederlandse bedrijven die willen weten, hoe zij in Turkije zaken kunnen doen’, vertelt docent Arnold van der Capellen. ‘We hebben ons al op andere landen gericht. Hier zijn mogelijke opdrachten uit gekomen voor de Duitse en de Indonesische markt.'
Het liefst voert de hogeschool marktverkenningen uit in één land, omdat dit voor het onderwijs praktischer is. Voor het project Exportplan werkt Hogeschool Leiden samen met het Honorair Consulaat van Turkije in Leiden.