'Gerechtigheid na arrestatie verdachte Hester van Nierop uit Den Haag'

Hester van Nierop
Hester van Nierop
DEN HAAG - ‘We krijgen Hester er niet mee terug, maar toch voelt het als een stukje gerechtigheid’, reageert Hesters moeder vrijdagavond na de arrestatie van een verdachte rond de moord van haar dochter. Hester van Nierop werd in 1998 vermoord in Mexico.
Moeder Arsène vertelt aan Omroep West dat begin oktober het balletje ging rollen. ‘We zijn toen zelf weer in Mexico geweest. De procureur-generaal wist ons te vertellen dat de verdachte tegen de lamp was gelopen doordat hij een profiel op Facebook had aangemaakt.
Arsène wist al langer van de ophanden zijnde arrestatie. ‘Ik heb nog wel veel beren op de weg gezien. Bang dat de arrestatie alsnog mis zou lopen, maar nu hebben ze hem’, vertelt Hesters moeder opgelucht. De verdachte zat in het Amerikaanse Mississippi vast voor een drugsdeal. 

Gillende sirenes

Als een spannend jongensboek vertelt ze over hoe de arrestatie ging. ‘Onder begeleiding van 35 Amerikaanse agenten werd hij aan de grens via een brug overgedragen aan hun Mexicaanse collega’s. Daarna werd hij met gillende sirenes afgevoerd.’
De afgelopen jaren was  bij moeder Arsène langzamerhand de moed in de schoenen gezakt. Via een veiling van kunstwerken bracht zij geld bijeen voor een crisiscentrum voor slachtoffers van geweld in Mexico.