Alphense en Haagse talentjes in finale vioolconcours

DEN HAAG - De 12-jarige Salomé Bonnema uit Alphen aan den Rijn en de even oude Mayte Levenbach uit Den Haag staan in de finale van Het Nederlandse Vioolconcours Iordens. Ook Felicia Bao (10) uit Amstelveen maakt kans om te winnen.
De uitzonderlijk getalenteerde violistes moeten zaterdagmiddag in de Haagse Dr. Anton Philipszaal laten zien wat ze waard zijn. Salomé Bonnema uit Alphen aan den Rijn speelt de 'Havanaise' van Camille Saint-Saëns. De Haagse Mayte Levenbach brengt een eigen compositie ten gehore.
Salomé speelt al sinds haar vijfde viool. In 2009 werd ze toegelaten tot de Jong Talent-afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Eén van haar hoogtepunten was een optreden op een jubileumgala van Unicef in het Duitse Keulen.

'Twee jaar zeuren'

Mayte wilde al viool spelen toen ze drie jaar was. 'Na twee jaar zeuren mocht ik eindelijk op les.' Op 7-jarige leeftijd werd ook zij toegelaten tot de Jong Talent-afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Naast viool spelen vindt Mayte het ook leuk om zelf te componeren.
Minister Jet Bussemaker reikt de prijzen uit aan de winnaars van het Nederlandse Vioolconcours Iordens. Het slotconcert van dit concours is zondag tussen 19.00 uur en 21.00 uur te horen in Klassiek op West op Radio West.