Instellingen

Uitreiking Zilveren Camera's in Fotomuseum in Den Haag

Beekman is genomineerd in de categorie Binnenland Enkel voor deze foto van de eerste vrouwen op een bijeenkomst van de SGP
Beekman is genomineerd in de categorie Binnenland Enkel voor deze foto van de eerste vrouwen op een bijeenkomst van de SGP

DEN HAAG - Wie maakte de beste nieuwsfoto van 2013? Op die vraag komt zondagmiddag een antwoord tijdens de uitreiking van de Zilveren Camera's in het Fotomuseum in Den Haag.

Voor de fotojournalistiekprijzen, de Canonprijs en de Nationale Portretprijs zijn in totaal vijftig beelden genomineerd. Wilfried de Jong presenteert de uitreiking.

Ruim 540 fotografen zonden in totaal zo'n 10.000 foto's in voor de jaarlijkse persfotowedstrijd die dit jaar voor de 65ste keer wordt gehouden. Een vakjury van fotografen, fotoredacteuren en journalisten kiest de beste nieuwsfoto van het afgelopen jaar en de winnaars in de andere categorieën. De thema's portret en cultuur & entertainment kregen dit jaar de meeste inzendingen.

Fotomuseum

Alle kanshebbers zijn sinds zaterdag te zien in het Fotomuseum. De werken hangen nog tot en met 6 april in Den Haag, daarna reist de expositie door naar Assen en Naarden.

De Haagse fotograaf Martijn Beekman won de prijs al twee keer en is ook dit jaar weer genomineerd.