Politie voorkomt dat fans tijdens ADO Den Haag tegen Feyenoord op de vuist gaan

ADO Den Haag-Feyenoord - Maurice Steijn
ADO Den Haag-Feyenoord - Maurice Steijn
DEN HAAG - De politie heeft zaterdagavond voorkomen dat ADO-supporters op de vuist zijn gegaan tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord. De fans dachten dat er buiten het toegewezen supportersvak Feyenoord-aanhangers in het Kyocera Stadion zaten en wilden op hen afstormen.
Enige tientallen ADO-fans renden daarom tien minuten voor het einde van de wedstrijd naar beneden en probeerden een hek omver te krijgen. Ze werden tegengehouden door de politie. Dat bevestigt een politiewoordvoerder.
Ook de hulp van de mobiele eenheid werd ingeschakeld. De supporters dachten volgens de woordvoerder van de politie waarschijnlijk dat er Feyenoord-supporters tussen ADO'ers op een nabijgelegen andere tribune zaten. Het gerucht dat die fans op de Aad Mansveld-tribune zaten was zo hardnekkig dat supporters van Midden-Noord via een hek bij hen wilden komen. Dat leidde tot een gesloopt hekwerk en een korte confrontatie met de politie.
De politie heeft geen aanhoudingen verricht.
ADO Den Haag won zaterdagavond met 3-2. Daardoor klimt ADO van de laatste plaats in de eredivisie naar de vijftiende plek.
In het stadion heerste tijdens de wedstrijd een vooral een uitstekende sfeer. ADO-fans en die van Feyenoord zongen elkaar onder de wedstrijd zelfs toe.
Een beperkt deel van de fans ging een kwartier voor tijd van de tribune af en moest door de politie worden tegengehouden.