Ruim 8.600 mensen ondertekenen petitie tegen plannen Haagse Zuiderstrand

Zweefbrug
Zweefbrug
DEN HAAG - In twee weken tijd is een petitie tegen de gemeentelijke plannen van het Haagse Zuiderstrand ruim 8.600 keer ondertekend. Volgens de initiatiefnemers doen de plannen het strand geweld aan.
Zo zien ze niets in een zweefbrug in de Scheveningse haven en een hoteltoren aan het strand. Vorige week werd bekend dat de bouw van de zweefbrug niet doorgaat. Het volgende college moet hierover na de verkiezingen een beslissing nemen. Ook willen de initiatiefnemers niet dat de gemeente toeristische trekpleisters bij het stille strand toestaat.
De haven van Scheveningen gaat flink op de schop. Het moet een toeristische trekpleister worden. Mensen die nu het strand en de boulevard bezoeken, moeten straks ook de haven aandoen, is het idee.

'Mooiste stadsstrand'

Daar is niet iedereen het mee eens. 'Het Haagse Zuiderstrand heet niet voor niets het stille strand. Het grenst aan een prachtig beschermd natuurgebied. Surfers vinden er de beste golven; strandgasten rust en ruimte. Het mooiste stadsstrand van Europa is ernstig in gevaar!', zo staat in de petitie.