Instellingen

Wollebrandcross Westland ziet opbrengst bijna gehalveerd

Opbrengst Wollebrandcross 2014
Opbrengst Wollebrandcross 2014

WESTLAND - De traditionele Wollebrandcross in het Westland heeft veel minder geld in het laadje gebracht dan vorig jaar. Via het evenement kwam er 129.000 euro aan sponsorgeld binnen, vorig jaar was dat nog bijna 220.000 euro.

Toch beschouwen alle gevers en deelnemers het als een mooi bedrag.

Volgens voorzitter Ton Remmerswaal van de Wollebrandcross is er door de crisis minder geld te besteden door bedrijven in het Westland. Vooral kleine ondernemers laten het afweten. 'Vroeger kochten die stukjes parcours, maar er valt nu bij het MKB weinig te halen.'

Een ander probleem is dat er allerlei andere wandelevenementen in de regio bij zijn gekomen. ‘Sommige bedrijven besluiten dan hun geld daaraan te besteden voor sponsoring of richten een eigen fonds op’, vertelt Remmerswaal.

Varend Corso

De terugloop van de sponsorgelden is niet typisch een probleem dat alleen bij de Wollebrandcross speelt. Eerder liet ook al het evenement het Varend Corso weten dat er dit jaar moeilijker geldschieters zijn te vinden.

De Wollebrandcross werd dit weekend voor de veertiende keer in Westland georganiseerd. Het evenement bestaat uit fietstochten, spinningwedstrijden en wandeltochten. De opbrengst gaat naar zes goede doelen.