Instellingen

Minister Schultz ergert zich aan debat over bedrijf van haar man

Minister Melanie Schultz van Haegen
Minister Melanie Schultz van Haegen

LEIDEN - Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu vindt de discussie die is ontstaan over de relatie tussen haar ministerie en een bedrijf waar haar man indirect bij betrokken is, 'vervelend'.

De Leidse politica zei dat in het tv-programma Jinek. De echtgenoot van de minister is investeerder en adviseur van een bedrijf dat waterturbines ontwikkelt in de Afsluitdijk. Het bedrijf krijgt opdrachten van het ministerie waarvan Schultz de baas is. Dat wekt de schijn van belangenverstrengeling.

De minister heeft daarom besloten geen besluiten meer te nemen over subsidie-aanvragen van het bedrijf waar haar man bij betrokken is. Die zullen voortaan worden afgehandeld door staatssecretaris Wilma Mansveld.

'Roomser dan de paus'

Schultz ergert zich aan de discussie over haar positie is ontstaan. Ze vindt dat ze volledig integer heeft gehandeld. 'Dit is vervelend, want het raakt aan je privésituatie. Maar je moet er niet voor wijken', zei ze op tv.  Ze geeft toe dat je als minister 'bijna roomser dan de paus' moet zijn.