Instellingen

Rijswijkse Anish Giri neemt het op tegen 40 schaakamateurs

Anish Giri
Anish Giri

DEN HAAG - De Rijswijkse schaakgrootmeester Anish Giri neemt het maandagavond in het Haagse stadhuis op tegen zo´n 40 schaakamateurs. De Russische ambassade, de gemeente Den Haag en schaakclub DD organiseren een schaaksimultaan met de wereldtoppers, Sergey Tiviakov, Sergey Karjakin en Giri.

Iedere grootmeester neemt het op tegen 40 tegenstanders. De simultaanspeler wandelt langs de borden en doet aan ieder bord een zet. De tegenstanders krijgen per zet precies zo veel bedenktijd als de simultaanspeler nodig heeft om de kring rond te lopen.

Rusland

Alle drie de grootmeesters hebben een link met Rusland. Tiviakov en Giri zijn in Rusland geboren en Karjakin heeft een Russisch paspoort. Ze speelden mee met het Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee.

Anish Giri

Anish Giri is drievoudig Nederlands Kampioen en wordt gezien als een van de grootste talenten in de schaakwereld. Giri is negentien jaar terug geboren in Sint Petersburg en heeft gewoond in Rusland, Japan en Nederland. Giri heeft afgelopen jaren een enorme sprong richting de wereldtop gemaakt.

De simultaan begint om 19.00 uur en is ook live te volgen via site van het evenement.