Welke wegen zijn dicht tijdens de nucleaire top in Den Haag?

DEN HAAG - Met 13.000 agenten per dag, langere treinen en afgesloten wegen wordt de nucleaire top, die op 24 en 25 maart in Den Haag is, een megaoperatie. Als je tussen 23 en 25 maart in of rond Den Haag moet zijn, zal het niet meevallen om er te komen. Bekijk hieronder een overzicht van afgesloten wegen.

Rijkswaterstaat adviseert om de Randstad deze dagen zoveel mogelijk te vermijden. Mocht je toch de Randstad in moeten, reis dan buiten de spits of neem de trein.

Met name reizigers tussen Amsterdam, Den Haag en Rotterdam moeten rekening houden met zeer ernstige hinder. Door (gedeeltelijke) afsluitingen van wegen ontstaat grote kans op lange files op de snelwegen. Datzelfde geldt voor de wegen in Wassenaar, Leiden, Katwijk, Noordwijk, de Bollenstreek en de Haarlemmermeer. Ook in Den Haag zal het verkeer veel hinder ondervinden. 

Route tussen Schiphol en Den Haag afgezet

Het grootste deel van de verkeersmaatregelen is van zondag 23 maart 16.00 uur tot maandag 24 maart 15.00 uur en van dinsdag 25 maart 13.00 uur tot woensdag 26 maart 05.00 uur. Dan komen de wereldleiders op Schiphol aan en vertrekken ze weer uit ons land. In die periodes wordt een route afgezet tussen Schiphol en Den Haag, waarlangs de delegaties worden vervoerd.

 

- A4 van Amsterdam naar Delft: zondag 23 maart 16.00 uur tot maandag 24 maart 15.00 uur en dinsdag 25 maart 13.00 uur tot woensdag 26 maart 5.00 uur: tussen de knooppunten De Nieuwe Meer en Burgerveen twee rijstroken dicht.

- A/N44 tussen Amsterdam en Den Haag: zondag 23 maart 16.00 uur tot maandag 24 maart 15.00 uur en dinsdag 25 maart 13.00 uur tot woensdag 26 maart 5.00 uur: afgesloten tussen knooppunt Burgerveen en de aansluiting met de N14.

- N206 tussen Noordwijk en Leiden: afgesloten als de delegaties worden vervoerd. Exacte tijden zijn nog niet te noemen.

- N14 tussen Leidschendam en Den Haag: van zondag 23 maart 16.00 uur tot woensdag 26 maart 5.00 uur: in beide richtingen afgesloten tussen de aansluiting met de A4 en de Hubertustunnel.

- Den Haag: vanaf vrijdag 21 maart is de ruime omgeving van het World Forum aan de Johan de Wittlaan in fasen afgesloten. Ook worden de professor B.M. Teldersweg en de Johan de Wittlaan vanaf het Hubertusviaduct tot aan het Omniversum (President Kennedylaan) afgesloten. Vervolgens worden in de dagen daarna ook verkeersmaatregelen genomen in het gebied daaromheen. Bekijk hier een kaart met de verkeersmaatregelen binnen Den Haag.

- Met name aan de noord- en de oostzijde van Den Haag, in Leiden en in de Bollenstreek ondervindt het verkeer veel hinder. De verkeersmaatregelen, omrijdend verkeer en daaropvolgende files zorgen voor veel extra reistijd. Deze regio zal naar verwachting de meeste hinder ondervinden.

Via Utrecht

Vooral tijdens de maandagochtend- en dinsdagavondspits zijn de gevolgen voor het verkeer groot. In zuidelijke richting op de as Schiphol/Den Haag kun je niet of nauwelijks via de A4 en A44. Doorgaand verkeer tussen Amsterdam en Rotterdam en andersom wordt dringend geadviseerd om via Utrecht te rijden. Omdat dit extra verkeersaanbod voor drukte zorgt op de A2/A12 kan verkeer dat normaal gesproken via Utrecht rijdt ook beter meer oostelijk rijden dan men gewend is. Verwacht wordt dat het verkeer op lokale en N-wegen in het Groene Hart ook ernstig wordt verstoord.

Bereikbaarheid binnenstad Den Haag

Het gebied rondom het World Forum, waar de top vergadert, is tijdens de hele top afgesloten.

De hoofdroute President Kennedylaan, Johan de Wittlaan, Professor B.M. Teldersweg (tot Madurodam) is afgesloten van vrijdag 21 maart 6.00 uur tot woensdag 26 maart 6.00 uur in de richting van Kijkduin en van vrijdag 21 maart 8.00 uur tot woensdag 26 maart 6.00 uur in de richting Madurodam/Hubertusviaduct. Alleen op vrijdag 21 maart blijven de kruispunten op bovenstaande wegen geopend. Kruisend verkeer is niet toegestaan van zaterdag 22 maart tot woensdag 26 maart 6.00 uur.

In de omgeving van het World Forum zijn verder de Eisenhowerlaan, een deel van de Stadhouderslaan en een deel van de Scheveningseweg afgesloten van zaterdag 22 maart tot en met dinsdag 25 maart. U kunt het gebied niet in- of uitrijden.

De N14, de Landscheidingsweg, de Hubertustunnel en het Hubertusviaduct zijn van 23 tot 25 maart afgesloten. Dat geldt ook voor de N44, met de toevoeging dat maandagavond 24 maart de weg weer even open is.


Bereikbaarheid binnenstad Den Haag weergeven op een grotere kaart

Omleidingen in het openbaar vervoer

Door de kerntop worden de routes een aantal tram- en buslijnen aangepast. Hier vind je welke lijnen een andere route rijden.

>>Lees alles over de nucleaire top (NSS) in het dossier

Deel dit artikel: