'Nucleaire top is heel nuttig voor Den Haag'

World Forum Convention Center Den Haag
World Forum Convention Center Den Haag
DEN HAAG - De stad Den Haag gaat profiteren van de komende nucleaire top op 24 en 25 maart. De conferentie is 'op de lange termijn zeer nuttig' voor de hofstad. Dat zei de Haagse verkeerswethouder Peter Smit maandag.
Volgens Smit wordt met de wereldtop 'de positie van Den Haag als internationale stad van vrede en recht bevestigd en versterkt'. In de sector werken ongeveer 25.000 mensen, die in en rond Den Haag wonen en er hun inkomen uitgeven. Dat levert ongeveer 2 miljard euro per jaar op, becijfert Smit.
De top wordt gehouden in het World Forum in het Statenkwartier. De omgeving wordt vrijwel hermetisch afgesloten. De snelwegen van en naar Den Haag worden geheel of gedeeltelijk afgesloten. Ook de noordelijke randweg van Den Haag, de N14, gaat dicht.

Geen demonstraties voor World Forum

Demonstraties zijn mogelijk tijdens de top, maar het is nog niet bekend hoe, wanneer en waar. 'Een ding is duidelijk: je kunt niet voor de deur van het World Forum demonstreren', aldus Smit.
De top wordt een ongekende veiligheidsoperatie. Iedere dag zullen er 13.000 agenten op straat zijn. Dat zijn er vier keer zo veel als bij de troonswisseling vorig jaar.  
 >>Lees alles over de nucleaire top (NSS) in het dossier