Instellingen

André Wetzel: Te weinig voetbalkennis bij ADO Den Haag

André Wetzel

DEN HAAG - André Wetzel vindt dat er te weinig technische kennis is bij ADO Den Haag. Hij pleit daarom voor een technisch directeur. ADO Den Haag stunt dan wel tegen Feyenoord, wint met 3-2 en staat daardoor niet meer op de laatste plaats. Maar ze zijn er nog lang niet.

De oud-trainer van ADO vind dat er te weinig kennis is bij de club. ‘Het komt allemaal neer op trainer Maurice Steijn en zijn staf. En daarboven zit niet het niveau om in de eredivisie overeind te blijven. Dat zou moeten veranderen’.

Technisch directeur

Wetzel pleit voor een technisch directeur die de grote lijn en de lange termijn in de gaten kan houden. ‘Er moet iemand bij die van wanten weet. Die de club kent en weet hoe de voetballerij werkt. Hij moet de club op het technisch beleid bij de hand nemen. En dat moeten niet mensen zijn die er eigenlijk geen verstand van hebben’. 

Want de clubleiding zou wel weten hoe je een bedrijf moet leiden, maar te weinig verstand hebben van voetbal. ´Een technische directeur zou Maurice Steijn veel steun kunnen geven. En heel veel werk uit handen kunnen nemen. Ik vind dat er bij een club altijd twee van dit soort mensen moeten zijn. Dus Steijn die de jongens motiveert en iemand die de lange termijn bewaakt. Aan- en verkoop  beleid is een van de belangrijke pijlers van een club´.

Kennis van de voetballerij

Wie dat precies zou moeten zijn weet de oud-technisch directeur ook niet. ‘Mensen gaan altijd roepen Dick Advocaat, Aad de Mos en Martin Jol. Maar het moet gewoon iemand zijn die in voetballerij door de wol is geverfd. Het hoeft niet iemand te zijn die bij ADO heeft gespeeld’.