Beachvolleybalduo is Haagse Sportploeg 2013

DEN HAAG - Beachvolleybalduo Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen is verkozen tot de Haagse Sportploeg van 2013. Het duo werd op 7 juli 2013 in Polen wereldkampioen. De titel ‘Haagse Sportman van 2013’ gaat naar windsurfer Casper Bouman, die vorig jaar Europees Kampioen werd.
Judoka Anicka van Emden is Sportvrouw van het jaar geworden. Op het WK Judo werd ze derde. In de categorie ‘Haagse sportcoach van 2013’ gaat beachvolleybalcoach Gijs Ronnes, coach van Brouwer en Meeuwsen, er met de winst vandoor. Het Haagse Sporttalent van 2013 is Machario Patti. Hij werd in september in Portugal Europees kampioen jeugd taekwondo.

Opnieuw Sportploeg

De beachvolleyballers worden voor de tweede keer in korte tijd gebombardeerd tot Sportploeg van het jaar. In december viel hen dezelfde eer te beurt tijdens het sportgala van NOC*NSF.
Ook voor surfer Casper Bouman is het niet voor het eerst dat hij Sportman van het jaar is geworden. In dit geval gaat het alleen om de Haagse titel. In 2007 lukte dat ook, toen in een lichtere klasse van de Formula Windsurfing. Omdat hij met zijn lengte en gewicht steeds vaker in het nadeel was op de lichtweerplank, besloot hij in 2010 de overstap te maken naar de zwaardere klasse. Na drie jaren van intensief trainen slaagde hij er op 14 juli 2013 in Kroatië in om ook in deze klasse wereldkampioen te worden.