Oud-PVV'er Ter Linden gaat voor gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag

DEN HAAG - Ook voormalig PVV-raadslid Paul ter Linden gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart in Den Haag. Naar eigen zeggen kreeg Ter Linden de afgelopen periode veel berichten van mensen die hem verzochten toch in de race te stappen omdat ze vreesden dat er anders straks geen ‘rechts geluid’ meer zou klinken in de Haagse raadszaal.
De periode dat partijen zich nog kunnen inschrijven voor de verkiezingen is al voorbij, maar volgens Ter Linden is het toch nog niet te laat om mee te doen. Hij kan dan alleen zijn partij op de kieslijst geen naam geven.
Hij denkt dat hij een kans maakt om in de raad te komen, omdat andere partijen een gat laten vallen. ‘De VVD is gewoon links en de PVV laat het liggen, die boekt geen resultaat een heeft een hele rare lijst gepresenteerd met allemaal mensen die niet echt uit Den Haag komen.'
'Het zijn ook weer bijna alleen maar medewerkers van de fractie in de Tweede Kamer. Neem de lijsttrekker, die komt uit Gouda en woont pas een paar weken in Den Haag.’

'Hardcore rechts'

Ter Linden zegt dat hij binnenkort met een ‘echt rechts’ verkiezingsprogramma komt en een aantal ‘hardcore rechtse’ kandidaten.
Het raadslid stapte begin oktober vorig jaar uit de PVV, vooral omdat hij tegen een samenwerking was met het Vlaams Blok en Front National tijdens de Europese verkiezingen van dit jaar.
Ter Linden is de derde oud-PVV’er die na de verkiezingen hoopt terug te keren in de raad. Arnoud van Doorn heeft zich inmiddels aangesloten bij de Partij van de Eenheid. Richard de Mos is zijn eigen partij begonnen: Groep de Mos.