Instellingen

Windsurfer Casper Bouman sportman van het jaar

Haags Sportgala 2014

DEN HAAG - Windsurfer Casper Bouman is tijdens het Haags Sportgala verkozen tot Haagse Sportman van het Jaar en Judoka Anicka van Emden is Sportvrouw van het Jaar geworden.

Casper Bouwman werd vorig jaar Europees Kampioen. Het is niet de eerste keer dat hij de titel Haagse Sportman van het jaar binnensleept. In 2007 lukte hem dat ook al eens. Judoka Anicka van Emden kon niet naar de Olympische Spelen in Londen. Zij herpakte zich afgelopen jaar en werd derde op het WK Judo. Daar kwam maandagavond de titel voor Haagse Sportvrouw van het Jaar bij.

Beachvolleybalduo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen is verkozen tot de Haagse Sportploeg van 2013. Het duo werd op 7 juli 2013 in Polen wereldkampioen.

In de categorie ‘Haagse sportcoach van 2013’ gaat beachvolleybalcoach Gijs Ronnes, coach van Brouwer en Meeuwsen, er met de winst vandoor. Het Haagse Sporttalent van 2013 is Machario Patti. Hij werd in september in Portugal Europees kampioen jeugd taekwondo.

Oeuvreprijs

ADO-icoon Lex Schoenmaker heeft maandagavond de oeuvreprijs van het Haagse Sportgala gekregen. De prijs werd overhandigd door wethouder Karsten Klein. Schoenmaker krijgt de prijs vanwege zijn verdiensten voor ADO Den Haag. Hij speelde jarenlang bij de club en ging er later aan de slag als trainer. Nog steeds is Schoenmaker, met bijnaam ‘sexy Lexie’, technisch adviseur van ADO.