Schoonmaakster rooft van hoogbejaarden in chique Haagse Vogelwijk

Schoonmaken plas water
Schoonmaken plas water
DEN HAAG - Schoonmaakster Daisy had veel klanten in de Haagse Vogelwijk. De kleine vrouw adverteerde in plaatselijke krantjes en had van veel van haar poetshuizen de huissleutel. Zo maakte Daisy ook schoon in de woning van een 87-jarige aan de Laan van Poot. Daar verdwenen de laatste tijd veel spullen. Familieleden van de bejaarde vertrouwden Daisy niet meer en plaatsten camera’s in de woning. Na korte tijd was het raak, Daisy bleek inderdaad meer te doen dan schoonmaken: ze pikte ook spullen.
Agenten betrapten de 42-jarige vrouw op heterdaad, toen ze weer aan het poetsen was in de woning. De schoonmaakster had een groot geldbedrag en spullen bij zich. Bij een huiszoeking in de woning van Daisy vond de politie nog meer gestolen goederen, waaronder schilderijen. Allemaal afkomstig uit huizen waar de vrouw schoonmaakte.
Daisy kreeg van veel van haar werkgevers ook de huissleutel toevertrouwd. Omdat ze voornamelijk bij ouderen poetste, denkt de politie dat er nog veel aangiftes zullen volgen. Veel slachtoffers dachten waarschijnlijk dat vermiste goederen gewoon zoek waren en hebben nog geen aangifte gedaan.
Daisy is volgens de politie een kleine vrouw, 1.50 meter lang met een getinte huidskleur. Ze adverteerde ook in de wijkkranten voor poetshuizen.