Instellingen

Volvo Ocean Race komt naar Den Haag

DEN HAAG - De Volvo Ocean Race komt naar Den Haag. De internationale zeilrace om de wereld komt in juni 2015 naar Nederland. Dat hebben verschillende bronnen aan Omroep West bevestigd.

De race gaat dit jaar in oktober van start in Spanje. Nederland heeft één team dat meedoet, team Brunel met schipper Bouwe Bekking.

De Ocean Race kwam al eerder naar Nederland. In de editie van 2005/2006 deden de schepen de Rotterdamse haven aan. In 2009 waren de boten ook te zien bij de kust van Nederland, alleen stopten ze hier toen niet.

Reis om de wereld

De Ocean Race is een zeilwedstrijd om de wereld die elke drie jaar wordt gehouden. De race duurt meestal zo'n 8 maanden, waarvan ongeveer de helft op zee wordt doorgebracht.  De rest van de dagen worden gebruikt voor reparaties.

De route gaat zuidwaarts door de Atlantische Oceaan naar het zuidelijkste puntje van Afrika en van daaruit naar Australië over de Zuidelijke Oceaan. En op de oceanen gaat het vaak flink tekeer, met stormen en hoge golven.

Persconferentie

Woensdag is er een persconferentie van de gemeente Den Haag en de Volvo Ocean Race-organisatie en dan worden er meer details bekend.