Instellingen

'Boekenketen Polare praat over overname'

DEN HAAG - Boekenketen Polare is met twee nieuwe investeerders in gesprek om de winkels te heropenen. Dat heeft directeur Jan van de Wouw dinsdag gezegd tegen RTL Nieuws.

Alle 20 Nederlandse winkels van het bedrijf, voorheen Selexyz en De Slegte, sloten dinsdag 'tijdelijk' hun deuren als gevolg van financiële problemen. Daaronder zijn ook de vestigingen in Leiden en Den Haag. Dit is 'met het oog op een strategische heroriëntatie', stelt het bedrijf in een verklaring

Met wie Van de Wouw in gesprek is wil hij niet zeggen. 'Het betreft partijen die bereid zijn om extra kapitaal in onze organisatie te steken. U kunt denken aan 2 tot 3 miljoen euro.' Als Polare er met de nieuwe financiers uitkomt, kan het personeel volgens Van de Wouw blijven werken.

Miljoenenschuld 

Boekenleverancier Centraal Boekhuis ging bij het faillissement van een van de voorgangers van boekhandelsketen Polare al voor enkele miljoenen het schip in. Dat heeft directeur Hans Willem Cortenraad van het Centraal Boekhuis gezegd tegen RTL Z.Hoeveel de leverancier precies is kwijtgeraakt door het faillissement, is onbekend.

Eerder deze maand liet CB, voorheen Centraal Boekhuis, weten dat de leveringen aan Polare waren opgeschort. Die werden later weer hervat. Polare is eigendom van investeringsmaatschappij ProCures. De investeerder nam in 2012 de noodlijdende boekwinkels van Selexyz en de Slegte over.

Zoveelste reorganisatie

De CNV Dienstenbond is erg bezorgd over het personeel in de winkels van Polare. 'De laatste reorganisatie is nog geen twee maanden oud. Had die wel nut, als de winkels nu alweer zijn gesloten', vraagt bestuurder Martin den Heijer. Hij is bang dat er geen vangnet is voor de werknemers. 'De ware aard van de Polare-directie zal doorslaggevend zijn', zegt hij.