Instellingen

Verdachten mishandeling Noordwijk krijgen ultimatum

NOORDWIJK - De verdachten van een zware mishandeling in de Abraham van Royenstraat in Noordwijk staan op camerabeelden. De politie geeft de vier mannen nog een week de tijd om zichzelf te melden. Als er volgende week dinsdag nog geen aanwijzingen zijn om wie het gaat, worden de beelden uitgezonden in het opsporingsprogramma Team West.

Door de mishandeling liep een 17-jarige jongen een dubbele kaakbreuk op. Hij was in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 januari met een aantal vrienden in een horecazaak aan de Grent. Rond 02.30 uur ontstond er ruzie met een groep van vier jongens.

Die groep en het latere slachtoffer werden door de portier buiten de deur gezet. Om de hoek in de Abraham van Royenstraat werd hij vervolgens een aantal keer hard in zijn gezicht geslagen door meerdere mannen uit het groepje van vier.

Gebroken kaak

Toen agenten de jongen aantroffen, stroomde het bloed uit zijn mond. Zijn kaak bleek op twee plaatsen gebroken. Hij is geopereerd en de kaak is met metaal vastgezet. Er is zelfs een kans dat het letsel nooit meer helemaal herstelt.

In Team West heeft de politie dinsdag uitgebreide signalementen van de mannen gegeven, die zijn gemaakt op basis van de beelden. Zo droeg één van de verdachten een giletje over zijn T-shirt en een broek met stiksels of scheuren aan de voorkant.

Verder is bekend dat de mannen in een klein model rode auto zijn gevlucht. Eén van hen heeft die auto na de mishandeling opgehaald vanaf het parkeerterrein aan het Palaceplein.

Getuigen

De politie is nog steeds op zoek naar drie getuigen die tijdens de mishandeling door de Abraham van Royenstraat liepen. Deze man en twee vrouwen hebben omgekeken en moeten hebben gezien wat er gebeurde. Ze zijn vervolgens in een zilverkleurige auto gestapt, mogelijk een Volkswagen Golf. Deze mensen zijn heel belangrijke getuigen voor de politie.

Naast de oproep aan de verdachten om zichzelf te melden, roept de politie ook tipgevers op om informatie door te geven. Iedereen die iets weet over de mishandeling of over de verdachten, wordt verzocht contact op te nemen met de opsporingstiplijn op 0800-6070, of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Als deze oproep tot niets leidt, worden de bewakingsbeelden getoond in de uitzending van Team West van dinsdag 4 februari.